Garnek rzymski Römertopf Moderlook duży
search
  • Garnek rzymski Römertopf Moderlook duży
  • Garnek rzymski Römertopf Moderlook duży
  • Garnek rzymski Römertopf Moderlook duży

Garnek rzymski Römertopf Moderlook duży

325,00 zł
Brutto

Garnek rzymski Römertopf Moderlook duży 120 05

Rozmiar 39 x 27 x 19,5 cm

Pojemność 5 kg

Przeznaczony dla 6 osób

 

Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

 

Security policy (edit with Customer reassurance module)

 

Delivery policy (edit with Customer reassurance module)

 

Return policy (edit with Customer reassurance module)

Potrawy pieczone w garnku rzymskim Roemertopf zachowują swój naturalny smak, są soczyste, smaczne i przede wszytkim zdrowe. Gotowanie w garnku rzymskim Roemertopf nie wymaga dużego wysiłku. Wystarczy przygotować dowolne składniki potrawy, włożyć je do uprzdnio namoczonego naczynia i piec. Wszechstronność stosowania naczynia pozwala nam na upieczenie każdej potrawy z dowolnie wybranego przepisu lub też wykreowanie dań według własnego upodobania.

 

 Wszystkie naczynia Roemertopf posiadają certyfikat wyrobu przeznaczonego do kontaktu z żywnością 1984/500/EWG. Materiał, z którego produkowane są garnki poddawany jest comiesięcznym badaniom laboratoryjnym w instytucie naukowym: Forschungsinstitut für Anorganische Werkstoffe -Glas/Keramik- GmbH in Höhr-Grenzhausen posiadającym akredytację ISO 17025

 

 Propozycja kulinarna - przepis autorski

 

Zrazy

 

8 rozbitych plastrów polędwicy wołowej

2 ogórki kiszone pokrojone na ćwiartki

8 słupków boczku wędzonego (surowego)

1 cebula pokrojona w piórka

8 niewielkich kawałków suchej skórki od chleba

musztarda, pieprz, sól

 

 

Rozbite plastry wołowiny smarujemy musztardą, doprawiamy solą i pierzem. Po jednej stronie bitki układamy kawałek boczku, cebuli, ogórka, i chleba. Całość zwijamy i spinamy wykałaczkami lub szpikulcami do zrazów.

Układamy w garnku rzymskim i pieczemy ok. 1 godz.

 

120 05